Meer over mij

Wie ben ik?

Ik ben Marie-José vd Kimmenade en help 40+ vrouwen aan meer zelfvertrouwen via spirituele coaching. Zodat ze krachtiger en zelfverzekerder in het leven kunnen staan.

Ik ben coach en therapeut geworden omdat ik andere mensen wilde laten ervaren wat ik ervaren had: de bevrijding die je voelt om je emoties en je verdriet te uiten, je boosheid die er gewoon zijn mag, dat je je grenzen mag bepalen. Dat veelal de zaken anders liggen dan jij in je hoofd zou kunnen bedenken.  Want jij zit er zelf zo bovenop dat je niet ziet wat voor anderen wel zichtbaar is. Voor jou is het zo gewoon dat je niet meer ziet dat het niet gewoon is!
Dat “jouw gewoon is zo gewoon voor je dat je niet meer ziet dat het niet gewoon is” wil ik je laten zien. Pas als je het ziet en ziet hoeveel invloed dat op je heeft en wat het met je doet kun je ervoor kiezen het los te laten. Pas dan heb je de keuze!. Eerder niet. Wat je nl niet weet kun je niet loslaten toch?
Dat is wat ik jou in mijn praktijk wil geven inzicht in je patronen en waarom het zo gegroeid is met alles erop en eraan. Om dan samen aan de slag te gaan en het los te leren laten.

Hoe kwam dat?

Dat kwam om dat ik helemaal vastzat en mijn zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid totaal kwijt was. Mijn moeder kon ons grote gezin met 5 kinderen een tante in huis en de zaak van mijn vader aan huis en altijd volk over de vloer  niet altijd even goed aan en niet steunen en bijstaan. Ik was dus al heel jong op mezelf aangewezen. Tel daar een paar fikse trauma’s op veel te jonge leeftijd bij op en het feit dat ik hooggevoelig ben en je snapt denk ik wel dat ik hopeloos verdwaalde in  mezelf en liever elders was dan in mijn lichaam. Een droomster, hyperactief en onrustig. Dat dit vaak van anderen kwam en niet altijd aan mezelf lag had niemand in de gaten, ook ik niet. Aangezien vader stierf op 11jarige leeftijd en in mijn middelbare schooltijd in pleeggezinnen heb doorgebracht was ik losgeslagen en op zoek naar liefde en warmte en geborgenheid.  In die tijd kwam ik een man tegen en kreeg een kind van hem. Met het kind ben ik nog steeds dolgelukkig, maar met die man was ik altijd ongelukkig! De emmer liep over en mijn systeem lag plat. Simpeler kan ik het niet zeggen! Ik kon niet veel meer dus konden we naar een vrouwencrisiscentrum, mijn dochter en ik. Daar heb ik pas voor het eerst geleerd om mijn gevoelens te uiten en te ervaren dat ik er mocht zijn! De bevrijding die ik voelde om al die ballast kwijt te raken was groot heel groot.

Wat maakt mij anders als therapeut-coach?

Duidelijk was daar en toen dat ik nooit meer die ellende wilde meemaken en ben alles gaan opruimen wat een positief en liefdevol zelfbeeld in de weg kon staan. En vooral de oorzaken ervan! Want dat had ik inmiddels ervaren: Als de oorzaak weg is, is er geen reden meer om het gedrag vol te houden! Je hebt een trauma, een nare ervaring, een emotie, maar JE BENT HET NIET!

En dat is wat me anders maakt dan anderen: Ik ga met jou de diepte in om de oorzaak te achterhalen waar dit gebrek aan zelfvertrouwen vandaan komt. En die oorzaak haal ik bij je weg! Ik weet van binnenuit weet hoe het voelt om te twijfelen aan jezelf omdat je denkt dat je het niet goed hebt gedaan of denkt het niet te kunnen….. Geen zelfvertrouwen te hebben. Gelukkig voor jou ben ik zover gegroeid dat ik dat zelfvertrouwen wel heb en jou goed kan begrijpen en kan bijstaan, omdat ik als geen ander weet waar jij doorheen gaat.

Wil jij ook voor jezelf kiezen? Klik dan HIER voor een gratis intake en ontdek hoe dat kan.

De Boogschutter

Dat resulteerde in de 4 jarige HBO studie psychosociaal werkende (SPSO in 2000) met een stagejaar bij Hulpverlening Seksueel Misbruik inclusief een  training in Traumatherapie en vervolgens de 4 jarige HBO opleiding tot psychodynamisch therapeut. (Atma instituut in 2004) In diezelfde tijd ben ik in aanraking gekomen met Reiki, Shambhala Reiki, Quantum Touch, e.d. In 2001 ben ik de grote stap gaan zetten en een eigen praktijk als coach en counselor gestart eerst onder mijn eigen naam later als Centrum De Boogschutter. Aangezien het woord Centrum voor verwarring zorgde is dat er nu af De Boogschutter praktijk voor coaching en therapie voor 40+ vrouwen.

Bijscholingen zijn oa: EMDR en EFT, Innerlijk Kindwerk, NEI-Inner Child, familieopstellingen, Tekenen als communicatie, Focusing, Werken met dromen, Deelpersoonlijkheden, systemisch werken met kinderen, DE MIR-Methode therapeut en De MIR-Methode workshops geven, De Munay-Ki, Non-verbale communicatie, Jassentechniek voor mens en dier, Acces Consiousness The Bars, de MUM (Matrix Energetics)  en De Verbinding (The Reconnection).

Ik  ben aangesloten bij een beroepsvereniging  de BVAG  en bij de RBCZ Daarmee val ik onder de strenge regels waaraan mijn praktijk en ik als therapeut aan moeten voldoen.  De sessies worden  (deels) vergoed door de zorgverzekeraars onder de noemer: alternatieve zorg. En dat valt onder een aanvullende verzekering en niet in de basis en hoef je dus niet je eigen bijdrage op te maken! Heb je nog geen aanvullend pakket? Misschien kun je dat alsnog aanschaffen. Het kan voordelig uitpakken omdat je meestal de helft en soms zelfs meer vergoed krijgt wat per maand kan oplopen tot een vergoeding van minimaal € 140 ( de vergoeding minus de betaling van je aanvullende pakket)