Een familieopstelling maakt het onzichtbare zichtbaar

Een familieopstelling is bedoeld om zichtbaar te maken  welke plek we innemen binnen het gezin, het werk, of in de vriendenkring en hoe iedereen binnen dat systeem elkaar beïnvloedt. Via een familieopstelling kunnen onbewuste of halfbewuste  verbanden, patronen, verstrikkingen e.d.  binnen het systeem zichtbaar gemaakt worden zodat jij je op liefdevolle wijze daarvan kunt losmaken. Soms zijn het patronen die van generatie op generatie overgedragen worden.

Wat gebeurt er in een familieopstelling

In de groep (van mensen die elkaar niet kennen)  legt de cliënt zijn probleem kort voor en kiest dan mensen uit de groep die representant ( stand-in) willen zijn voor jezelf en voor de mensen uit familie of ander systeem die bij je vraagstelling zijn betrokken. Je geeft ze een plek in de ruimte die staat voor de plek die ze in jouw leven innemen. De representanten spelen geen rol als acteur! Het is de bedoeling dat de representant zo min mogelijk gaat invullen. Jij zit zelf aan de kant als toeschouwer en kunt zo het systeem waarnemen. Zo wordt de kern van het probleem zichtbaar gemaakt en er wordt, waar mogelijk, balans gebracht in het systeem. Dit geeft een hele diepe werking op allerlei niveaus waardoor de energie weer gaat stromen  en er ruimte kan ontstaan voor verandering,  acceptatie en rust. Niet alleen bij jou maar ook bij alle betrokkenen binnen  het systeem.

Interesse in een familieopstelling? Neem HIER  contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Binnen het coaching traject wordt de  1-op-1 familieopstelling gebruikt . Er wordt dan gewerkt met poppetjes, matjes e.d.

Sessie van 1,5 uur  € 110 inclusief uitloop van 10-15 min. ( vrij van btw)