Gronden en beschermen

Herken je het volgende? Ik heb vroeger nogal eens last van grote vermoeidheid als ik bij anderen op bezoek was geweest. Terwijl ik bv fluitend en zingend in de auto erheen reed. Om dan in die ontmoeting te horen dat die ander was opgeknapt en zich voordien zo moe voelde! Het heeft even geduurd voor ik in de gaten had hoe dat zat en dat het met mijn hoogsensitiviteit te maken had. Ik pik als hooggevoelig mens de emoties en onbewust uitgezonden signalen van de ander op. Alle non-verbale communicatie wordt door mij opgepikt.

Hoe kan het dat we soms moe worden van anderen en leeglopen? Zodanig dat het voelt alsof die ander energie van ons aftapt? Wij hooggevoelige mensen pikken meer signalen en details op uit de wereld om ons heen dan anderen. En die moeten allemaal worden gecategoriseerd. Dat heeft tijd en aandacht van je onderbewuste nodig. En hoe meer details hoe meer tijd dit vraagt. Dan wil het ook nogal eens gebeuren dat hooggevoelige mensen input van buitenaf verwerken via hun rechterhersenhelft. Dus eerst via het gevoel en dan moet het naar de linkerkant worden gestuurd die vervolgens al die gevoelens en beelden moet vertalen in woorden en zinnen. En dan moet het nog kloppen ook.

DSC00019 - kopie

Stevig in de aarde

Geen wonder dat sommige hooggevoelige kinderen worden aangezien voor ADHDer of autistisch. Er komen veel meer prikkels binnen dan ze aankunnen en de een wordt er bloednerveus van en gaat lopen stuiteren en de ander doet de buitendeur dicht: Zo ik voel niets meer.

Hoe kun je nu voorkomen dat je dit soort reacties gaat vertonen?

Ik heb de volgende oefeningen voor je opgeschreven die je thuis kunt doen. Deze gebruik in vaak in de praktijk. Het bestaat uit 3 oefeningen: gronden, beschermen en schoonmaken.

Stap 1 Gronden!
Stel je een prachtige grote stevige boom voor. Een robuuste die tegen eens stootje kan. Ga in gedachten voor die boom staan en leg je handen op de stam. Zie de wortels van die grote stevige boom diep de aarde ingaan waardoor hij stevig is verankerd. Stap dan in de boom en voel diens wortels alsof het jouw wortels zijn. Wordt als het ware die stevige boom! En voel dat er minder van de buitenwereld jou raakt.

Stap 2 is goed beschermen.
Doe de oefening van stap 1en stel je dan je aura –energieveld- om je heen voor als een ei dat om je heen zit.  Je kunt je aura intrekken door te visualiseren dat je je aura intrekt door bv door in te ademen en zo je aura naar binnen te trekken.  Of bv met behulp bulldozers of sneeuwschuivers die de randen van je aura naar binnen schuiven. Wees lekker creatief daarin. Oefen dat even bv 5 min. Trek dan je aura in tot de buitenrand niet verder dan 60-90cm van je vandaan zit. Zet daar dan een gouden ei omheen. Een energetisch gouden ei waarbij jij alles nog goed kunt zien en horen. Alleen alle negatieve input wordt getransformeerd waardoor ij er geen last meer van hebt.

Stap 3:  Schoonmaken: Heb je stap 1 en 2 gedaan dan is stap 3 niet moeilijk meer:
Je hebt stap 1 en stap 2 gedaan en vervolgt dit door je voor te stellen dat er een gouden douchekop boven je hoofd zit in je gouden ei. Doe je douche aan en laat je van binnen en buiten helemaal vol stromen met gouden douchedruppels. Als je ei helemaal vol zit met het gouden water. Trek je onderin de stop uit de je gouden ei en laat alle vervuilde energie door het putje de grond inlopen. Als je helemaal leeg bent doe je de stop er weer op! Niet vergeten die stop hoor! voel hoe fris je je daarna voelt!

Succes ermee! Heb je vragen over dit artikel of de oefeningen laat het dan hieronder een reactie achter.

P.S. Wil je me ook volgen op Facebook? Like mijn pagina dan. http://www.facebook.com/spirituele-coach

PS 2: oefening 3 kun je ook onder de echte douche doen! stel je dan voor dat de waterdruppels van goud zijn.

Speak Your Mind

*