Hypnotherapie voor het helen van de oorzaak

Bij hypnotherapie richt jij  je via geconcentreerde aandacht op een onderwerp zonder dat je geest snel afdwaalt naar oordelen, denkbeelden of innerlijke dialogen. Op deze manier  krijg je snel zicht op je eigen mogelijkheden en belemmeringen. Deze technieken helpen je o.a. via beelden, verhalen en metaforen om je belemmeringen op te ruimen en je evenwicht te herstellen. Je ontdekt de oplossing in jezelf en activeert hiermee het zelfherstellend vermogen.

Hypnotherapie maakt gebruik van trance:

Trance is een veranderde staat van bewustzijn waarbij je je focust op je bezigheid en de omgeving vervaagt. Dit noemt men de alpha staat waarbij de hersengolven langzamer gaan en de geest en het lichaam zich ontspannen. bv. dagdromen tijdens de treinreis, is een vorm van spontane trance, of vlak voor je on slaap valt. Hypnose is een bewust opgeroepen trance die de therapeut gebruikt om je naar je onderbewustzijn te leiden. Ik help je dan om die vergeten herinnering van de oorzaak van je huidige klachtenpatroon op te roepen. Daar kan dan heling op ontstaan en verliest de gebeurtenis zijn lading. Daardoor verdwijnt ook de reden van je huidige gedrag en klachtenpatroon.

Zodra er in een trancestaat iets gebeurt tegen je wil in, ben je altijd direct weer helder en kun je je ogen openen.

Voor welke klachten is hypnotherapie geschikt?

Hypnotherapie is geschikt voor een groot aantal zeer uiteenlopende klachten zoals het behandelen van psychische klachten, psychosomatische klachten, pijnbestrijding, chronische ziekten. Hieronder een paar voorbeelden om je een indruk te geven:

  • stress, burn-out
  • nervositeit, angsten en fobieën
  • rouw- en traumaverwerking
  • onzekerheid, laag zelfbeeld
  • darmklachten, astma, eczeem, allergieën etc,
  • hoofdpijn, migraine
  • slaapproblemen
  • werk- eet- alcohol –en/of rookverslaving.

Vraag gerust om advies bij twijfel.

Pakket van 3 sessies €250 vooraf ineens betaald
Losse sessie 1,5 uur €90
De prijzen zijn vrijgesteld van btw

Neem contact op