Klantreacties

Na meer dan anderhalf jaar in therapie bij Marie-José heb ik genoeg handvatten en inzicht meegekregen om weer zelf goed verder te kunnen. Door emotionele verwaarlozing in mijn jeugd, verschillende belemmerende overlevingsmechanismen en niet adequaat kunnen omgaan met mijn hooggevoeligheid heeft zich in de loop van de jaren een hoop verdriet opgehoopt waar ik moeilijk mee om kon gaan. Bij Marie-José heb ik onder andere geleerd beter naar mezelf te luisteren, naar de plek te gaan waar de emotie zit en die los te laten.

Marie-José kan zeer snel analyseren waar het probleem zit, to the point komen en goede oplossingen aandragen. Ze is vakkundig en kan rationeel op emotionele problemen ingaan, maar waar nodig ook begrip opbrengen en steun geven wanneer het tijdens de therapie emotioneel moeilijk wordt. Ze is een therapeute met hoofd, hart en ziel.

………..”In de afgelopen jaren heb ik een aantal losse sessies gedaan bij Marie-José, met verschillende vragen en technieken. Geen heel traject; ik zocht dan ook niet zozeer hulp vanwege specifieke klachten; meer voor mijn eigen bewustwording en heling op bepaalde gebieden. Ik ervaar haar zonder meer als enthousiast, deskundig op vele terreinen, warm invoelend en tegelijk op voldoende professionele afstand. Zeker voel ik me door haar gezien en begrepen. Na iedere sessie heb ik een duidelijke positieve verandering in mezelf en in de reacties vanuit mijn omgeving bemerkt. In hoeverre deze veranderingen direct het gevolg zijn van de behandelingen door Marie-José kan ik moeilijk zeggen; ik ben namelijk ook al lange tijd bezig met andere geneeswijzen, vooral klassieke homeopathie, waar ik bijzonder veel baat bij vind. In elk geval hebben de sessies altijd een gunstig en plezierig effect op mij. Ik maak dus graag reclame voor Marie-José en zo af en toe verwijs ik mensen naar haar door, als ik dat zo voel. Ik wens haar veel succes met de Boogschutter en verwacht dat ze mij in de toekomst nog vaker zal kunnen helpen, met alweer nieuwe interessante technieken; ze blijft me verrassen met haar veelzijdigheid, leergierigheid en enthousiasme.”………………..
Hein van Elteren, schrijver, initiatiefnemer Kinder-Avonturenland (www.kial.nl)

…..”Ik heb Marie-José als een warm, mensgericht en zeer deskundig persoon leren kennen. Als geen ander voelt zij aan wat de knelpunten zijn en/of waar ze zitten. De therapie die zij daarop afgestemd werkt echt, ook al lijkt het in het begin soms van niet omdat de klachten kunnen verergeren. Maar juist dat is het teken dat er wel degelijk het e.e.a. aan het gebeuren is.

Ik liep met mijn klachten bij diverse artsen maar geen één kon mij helpen, het was voor hen een raadsel waar mijn klachten vandaan kwamen. Totdat ik bij Marie-José kwam, alleen zij heeft mij van mijn klachten af kunnen helpen en was ik na een aantal therapieën weer als hernieuwd persoon.”…..

…..”Mijn partner en ik hebben nu zo ongeveer iets meer dan een half jaar relatietherapie van Marie-Jose. Voor hem en vooral voor mij was het een enorme stap om in therapie te gaan: ik heb zelf in het verleden meerdere (reguliere) therapieen gevolgd, maar was daar niet zo tevreden over en maakte me zorgen of nog meer therapie niet meer schade zou brengen in plaats van dichter bij een daadwerkelijke oplossing. Bovendien, er waren dan wel problemen in onze relatie, maar om dan daadwerkelijk professionele hulp in te schakelen voelde daarbij in eerste instantie ook wel als falen binnen je relatie. Het was daarnaast ook confronterend om in het bijzijn van een onbekende over je problemen (en vooral je eigen patronen, die je eigenlijk niet wil zien) te praten. Toch voelden we ons gelijk bij Marie-Jose op ons gemak. Met humor, eerlijkheid en deskundigheid heeft ze ons dan erg goed geholpen. Haar aanpak is gericht op het probleem, maar bestrijkt een veel groter geheel, waardoor ik niet alleen veel heb geleerd over mijn partner en onze relatie, maar ook heel veel over mijzelf. Hier heb ik niet alleen in mijn relatie iets aan, maar ook in de rest van mijn leven (werk, relatie met ouders e.d.). We voelen ons gezien door haar en ze besteedt veel zorg aan onze individuele en gezamenlijke behoeftes. We denken dan ook dat het een hele goede stap is geweest om naar haar toe te gaan; sterker nog, we hadden het niet willen missen. Anders hadden we nooit zoveel over onszelf en elkaar kunnen leren. Ik denk dat het overigens niet heel erg uitmaakt welke vragen je hebt in je leven. Indien je er iets aan wil veranderen, dan zou ik zeker Marie Jose aanraden om eens met haar in gesprek te gaan”…..