Parijs, vrijdag de 13e

Geschokt en verbijsterd kijk ik naar het nieuws. Ik zou vandaag eigenlijk een nieuwsbrief de deur uit willen doen. Maar voor velen is er misschien maar 1 nieuws: De aanslagen in Parijs op vrijdag de 13e.

Terwijl ik in liefde met andere vrouwen samenzat in de Rode Tent Rotterdam en een fijne avond had kregen de Parijzenaars de schrik van hun leven. Mijn eerste reactie was alle buitenlanders eruit!! Gelukkig nam mijn hart het toen over en kwam het verdriet over de gebeurtenis naar boven. Het onbegrip over hoe dit kan gebeuren. Hoe mensen dit kunnen doen. Hoeveel haat er in hun harten moet zijn om zoiets anderen aan te doen. Alleen maar omdat je ervan overtuigd bent dat jij het ware geloof hebt. En dat er maar een geloof is: dat van jou!

Eiffeltoren

Waar komt al die haat vandaan? Ik kan er alleen maar naar gissen maar kan me wel wat indenken: je wordt niet gehoord en gezien, Als je dan mensen ontmoet die jou liefdevol behandelen en omarmen en je aanmoedigen en je bv cadeautjes geven, dan voel je je wel gehoord en gezien en wil je bij die club horen. Dit smaakt nl. naar meer, toch? Dat is toch wat we toch allemaal willen? Dus ook de mensen die zo vol haat zitten. Voor de meesten van hen is het duidelijk; ze haten de Westerse landen die zo totaal anders leven dan zij dat doen. Wij hier in het westen leven volgens hen op een verdorven manier! Wij leven in hun ogen liederlijk. Ze hebben dan ook een begrip en tolerantie voor ons, want zoals wij leven is totaal slecht. Wij vinden dat dus ook van hen.

Door diezelfde teevee waar ik vandaag de afschuwelijke beelden zag leerde ik dat als een mens een voor hem geldige reden heeft gevonden voor zijn keuzes hij daar niet meer van af kan wijken! In zijn mind wordt deze keuze en de reden ervan vastgelegd als zijnde DE WAARHEID. Hoe anders de feiten ook liggen in werkelijkheid; er is maar een waarheid en dat is hun waarheid. Volgens datzelfde onderzoek (programma Braingames op Discovery) zijn die mensen die eenmaal een besluit hebben genomen en een voor hen geldige reden hebben opgelepeld breintechnisch gezien, niet eens in staat om op hun besluit terug te komen en kunnen ze de werkelijkheid niet eens zien! Het brein heeft nu eenmaal vastgelegd hoe en waarom en draait daar vanaf dan een automatisch programma voor: dit is de waarheid en daarom is het zo!

Als je dan naar de aanslagen in Parijs kijkt denk ik dat het weinig zin heeft om die mensen te gaan vervolgen en aanvallen en proberen ze op andere gedachten te brengen. Hun brein heeft vastgesteld dat het is zoals zij denken dat het is en zien de waarheid niet ook al struikelen ze erover en staat het in vette letters voor hun neus! Ze zullen te allen tijde jouw waarheid bestrijden

Vechten heeft dus geen zin! Daar komt een oorlog van die ik niet wil. Er is een andere manier:

Tijn Touber vertelde ooit een keer dat hij voor een vriend zijn winkel zou afsluiten omdat die ineens weg moest. Tijn had de deur op slot gedaan en het rolluik half naar beneden om eronder uit te kruipen als het naar beneden rolde. Ineens stonden er 2 mannen met hem in de enge ruimte die duidelijk maar een ding wilden: naar binnen om de boel leeg te roven en Tijn het geld afhandig te maken. Tijn had een paar keuzes: bang worden en in paniek raken wat wel in eerste instantie omhoog kwam, of boos worden en aanvallen wat een oneerlijk strijd zou worden want ze waren met tweeën of iets heel anders: zijn gebedsruimte ( zijn heilige ruimte van licht en liefde om hem heen) uitbreiden. Dat laatste deed hij. Hij zei niets maar concentreerde zich daarop en hield de liefde in zijn hart! Dat breidde hij uit naar de 2 mannen. En het ongelooflijke gebeurde. Op een gegeven moment hielden ze er ineens mee op en kropen onder het rolluik uit en gingen weg!

Ik denk dat dit het enige antwoord is op deze zo verschrikkelijke daad: een veld van liefde maken om ons heen en dat uitbreiden aan alle kanten zodat het een heeeeeel groot veld van liefde wordt dat de hele aarde omvat. Zodat de mannen en vrouwen met veel boosheid en haat in hun hart afdruipen en hun haat en woede smelt. Tegen liefde kan geen boosheid en haat en woede op!!Liefde overwint altijd!

Doe je mee?

Speak Your Mind

*