Verloren tweelinghelft

Verloren tweelinghelft

Waarom ik niets weg kan gooien.

Ik heb een stapel tijdschriften liggen van een meter hoog en in de hokker ligt zeker voor 2 meter aan tijdschriften… de bodem van die hokker (een grote stoffen vierkante poef die als tafel en voetenbank dienst kan doen) is al doorgezakt onder het gewicht. Maar denk je dat ik ga weggooien? Echt niet! Zonde. Het is nog goed! Zo ook met plastic doosjes en tassen. Daar doe je wat mee, dat is handig en gooi je niet zomaar weg! Dus wordt het in de kast of in de zak met zakken geborgen. Tot het uitpuilt en ik met pijn in mijn hart moet shiften en wegdoen…Daar heb ik een heeeeeel goed excuus voor vind ik zelf: Ik heb een verloren tweelinghelft. Dat betekent dat mijn tweelinghelft is gestorven voor de geboorte. Een op de tien mensen waar ook ter wereld is heeft een verloren tweelinghelft! Mijn tweelingzus stierf in de 8e week. Ik heb dat nooit geweten, tot in 2008. Ik liet een familieopstelling doen over een familie thema en daar dit ineens plotseling naar voren. Daar heb ik toen weinig mee gedaan omdat ik totaal geen weet had van de impact die zoiets kan hebben. Ja ik heb toen wel gerouwd en dacht het daarmee een plekje te hebben gegeven.

Tot ik een jaar later neurofeedback onderging en dat daar vertelde. Daar werd me toen het boek van Alfred en Bettina Austermann aanbevolen: “Drama in de moederschoot”, uitgeverij Akasha. Ik heb het in een keer uitgelezen en was een grote herkenning. Gekke dingen die ik herkende zoals bv van alles twee kopen; niets weg kunnen doen, want het is zonde; tegelijk perfectionistisch en slordig zijn. Achter de horizon ligt het geluk.

twee rokjes

Alleengeboren tweeling. van alles twee

Mijn moeder die al ziek was door kanker heb ik toen nog kunnen vragen naar het verloop van de zwangerschap en die vertelde dat ze met 8 weken een heftige bloeding kreeg, een miskraam dus. Wat ze niet snapte was dat ik gewoon door bleef groeien! Voor mij werd het toen bevestigd! Het is zo en daardoor kon ik toen pas echt ermee aan de slag. Ik heb veel aan het boek gehad En veel dingen van mezelf ben ik toen pas gaan begrijpen. Het gebeurt niet vaak dat je net als ik zo’n mooi bewijs krijgt dat je idd een alleengeboren tweeling bent. Als je twijfelt omdat er geen bewijs is? In dat geval kan een familieopstelling bij Aranka Reeuwijk uitkomst bieden. http://www.bdbcoaching.nl/

Zij heeft een verloren tweelinghelft, (alleengeboren tweeling) en heeft daar onderzoek naar gedaan en er een boek over geschreven: “Ik wou dat ik twee hondjes was”. uitgegeven on der eigen beheer. Hieronder een paar van de grote lijst met verschijnselen zoals vermeld in het boek van Aranka.

je bent je heel goed bewust van de noden van een ander, maar gemakkelijk gekwetst als een ander jouw noden niet ziet
je bent heel begaan met het thema leven en dood in je emoties kan je gemakkelijk “over the top” reageren,
je leeft emotioneel vaak in uitersten, of je bent van je emoties totaal afgesneden
het is gemakkelijk allerhande projecten op te starten; afwerken is een andere zaak
een tafeltje met twee stoelen is mooier dan met één stoel of drie stoelen. Dingen horen per twee om mooi te zijn.
je zoekt in je partner een soulmate
je bent hooggevoelig
je hebt twee heel contrasterende kanten in je persoonlijkheid. Soms ben je bv heel erg verlegen terwijl je ook in andere situaties heel erg op de voorgrond staat
als je je kwaliteiten helemaal gebruikt voel je je schuldig tegenover iemand die die kwaliteiten niet heeft. Je zal aan je collega met minder kwaliteiten het krediet geven van wat jij gedaan hebt.

Heb je hier nog vragen over? Denk je dat jij misschien een van een tweeling bent? In een gratis intake kunnen we daar samen achter komen.

Wil je commentaar geven op dit artikel? Graag! Dat kan hieronder.

PS…heb je mijn facebookpagina al geliked? www.facebook.com/spirituele-coach

Speak Your Mind

*